Nyheder

Rosende ord om forlagets første ungdomsbog

Katja Gottlieb, der er bl.a. er forfatter, konsulent, redaktør hos Dansklærerforeningen, skoleredaktør på Grundtvigsk Tidende, har læst ungdomsbogen “Jord, giv mig vinger” af Bente Høegh. På Instagram skriver Gottlieb:

‘De står af på en blæsende perron med graffiti tværet ud over læskur og mure. Det er som om, de ikke kender hinanden ude i disse fremmede omgivelser, og de går på fortovet uden at holde i hånd’.
Rebekka fra Færøerne og Mihai fra Rumænien mødes i København. De er hinandens modsætninger, alligevel, eller måske derfor, tiltrækkes de af hinanden. Men det er ikke nemt. Selvom de begge er langt hjemmefra, er deres rødder stadig forankrede i det, de kommer fra, og rygsækken fuld af forventninger. Men deres møde hjælper dem på vej til at finde hver deres ståsted.
Bente Høghs letlæste ungdomsroman ‘Jord, giv mig vinger’ får varme anbefalinger med herfra. Jeg tænker, den er oplagt for de ældste, måske 10. klasse, hvor spørgsmålet om at finde sin vej i verden, kan fylde meget.
Bente Høgh er ud over at være forfatter til romaner til børn og unge også lyriker, og jeg synes, det præger romanens sprog. Det er fantastisk dejligt at læse en ungdomsroman, der er spændende og behandler relevante temaer som køn og seksualitet, og samtidig både er anderledes end mange andre ungdomsromaner og ikke går på kompromis med sproget.