Nyheder

Fin anmeldelse af Egil Hvid-Olsens store genfortælling af Bibelen.

“Overordnet følger Hvid-Olsen meget fint selve fortællingernes bibelske ramme. Endda helt ned i detaljer som fx tal, navne og steder, men også selve historiernes grundrids. Inden for rammen af de enkelte historier er sproget meget børnevenligt, veloplagt, lidt muntert, så alle kan være med.”
Sådan skriver Edith Theis-Nielsen i “Udfordringen”, som er et tidsskrift, der repræsenterer kirkens højrefløj, der er kendetegnet ved en bogstavelig forståelse af Bibelen. Derfor må man forvente en vis kritik af genfortællingen, og Theis-Nielsen har da også nogle indvendinger mod Hvid-Olsens gengivelse af nogle af de bibelske fortællinger. Dog ikke flere end at hun anbefaler “Skurke, helte og Gud” “som en appetitvækker til at læse selve Bibelen.”
Hele anmeldelsen kan læses
her.