Nyheder

Claus Grymer om at skrive noveller

Jens Sand Amtoft, der er journalist ved Horsens Folkeblad, har interviewet Claus Grymer om hans novellesamling “Havet og ingenting”. Interviewet blev bragt i avisen torsdag d. 21. april 2022: Horsens Folkeblad

I artiklen står der bl.a.:

“- Jeg har skrevet noveller før, men ikke særlig meget. I 90’erne have jeg fire noveller i radioen. Dengang kunne man sende ind til litteraturafdelingen i Danmarks Radio, og hvis de ville have dem, blev de læst op af en skuespiller. Det er altid spændende at høre ens tekster fortolket af en skuespiller. Jeg har også fået flere af mine romaner indtalt som lydbøger. Derudover har jeg udgivet en enkelt samling fortællinger, men ellers har jeg ikke rigtig skrevet noveller. Men jeg har altid haft lyst til det. Jeg kan godt lide formen – også som læser, siger Claus Grymer.

Når det ikke er blevet til flere noveller, skyldes det formentlig, at hver gang han fik en idé han mente kunne blive til en novelle, så viste det sig, at der var mere stof i det, end han havde regnet med, og så voksede det og endte med at blive en roman.

– Ideerne til de her noveller har jeg haft i nogle år, og det gik faktisk meget let med at skrive dem, det må jeg sige. Det var en meget smertefri proces, siger Grymer.”