Jeg må male til jeg dør, ellers dør jeg

299,95 kr.

Af Egil Hvid-Olsen

Denne bog sælges i kommission for forfatteren.

Tag på en teologisk lystrejse gennem Stig Weyes underfundige billedverden.

Undervejs vil der være afstikkere til både kunst-, kirke-, dogme- og bibelhistorien samt nogle få andre kunstneres værker.

Udgangspunktet er Stig Weyes udsmykninger i Grindsted Kirke, men en lang række andre malerier med kirkeligt indhold bliver også inddraget og analyseret.

Beskrivelse

Claus Grymer, der i Kristeligt Dagblad d. 4. juli 2016 gav bogen fire ud af seks stjerner, skrev blandt andet dette i sin anmeldelse af bogen: “Hvid-Olsen har ikke alene teologien med sig, men også et skarpt syn for mere eller mindre åbenlyse sammenhænge, beskrevet via en mangfoldighed af billedeksempler.”

Merete Christensen skrev i Præsteforeningens Blad nr. 47, 2016 blandt andet: “Bogen gengiver gavmildt illustrationer i smuk grafik og tit med detaljer forstørret i udsnit, så man som læser får appetit på at være med i undersøgelsen af værkerne.” Senere skriver Christensen: “[…] læser man Hvid-Olsens bog som en indføring i kristendom via Weyes værker, er man i gode hænder.”

I Kunstmagasinet Janus 4/2017 skrev Arne Mumgaard blandt andet: “På den måde er bogen også en introduktion af hele den kristne tanke- og billedverden, foruden et portræt af en fortælleglad kunstner, der, som han selv siger, ‘må male til jeg dør’.”

Yderligere information

Vægt 0,8 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jeg må male til jeg dør, ellers dør jeg”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *