Du ved det nok mit hjerte

150,00 kr.

Af Niels Johansen

Niels Johansens roman Du ved det nok mit hjerte er formet som et fødselsdagsinterview, hvor den 85-årige Johannes Madsen fortæller om sit liv, præget som det har været af KFUM og besættelsestiden. Titlen er hentet for Kaj Munks salme, med ordene om, “at Gud er stor, men stor er og hans fjende, så tit du det erfor”. Guds storhed har Johannes mødt gennem Guds kærlighed, sådan som han har oplevet den ikke mindst hos sin elskede hustru, Smilla, en kærlighed, der rækker langt ud over døden. Men også ‘fjendens’ storhed er en del af hans liv. Han fortæller om hustruens alt for tidlige død, og at svigte sin bedste ven, Vincent, og om tabet af forbindelsen  til en af de KFUM-drenge, Dennis, som han tog sig af i en lang periode, of for hvem han blev ‘Far Johannes’.

Det er en roman om svigt og dom, men også om tilgivelse og forløsning, om angst og fejhed, om tab og sorg, men først og sidst om, “at større er dog Gud”, for størst af alt er kærligheden.

Beskrivelse

Fra bogen bagside:

Som en anden Johannes Døber peger Johannes Madsen bort fra sig selv, men højere op og videre ud. Det er en roman om KFUM’s betydning, om kristendom i hverdagen, hvor salmevejs og bibelske fortællinger melder sig helt naturligt og forløsende. Det bliver gennem bogen mere og mere tydeligt, at livets store gaver netop er de opgaver, vi tager op. Endnu engang overbeviser Niels Johansen om, at engle kan vi møde overalt.

Kirsten Nielsen, professor.

Fra Christine Christensens lektørudtalelse, DBC:

Stærkt, autentisk og troværdigt står den personlige beretning om hovedpersonens modstandsarbejde og tabet af sin elskede kone,

Yderligere information

Vægt 0,3 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Du ved det nok mit hjerte”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *