De røde tage

224,95 kr.

Af Claus Grymer

I ”De røde tage” skriver Claus Grymer i koncentreret kortprosa om at leve med en kræftsygdom. Han skriver om de udfordringer og begrænsninger, der følger med sygdommen, men også om glæden ved at leve og om at knytte endnu tættere bånd til sine nærmeste. Ikke mindst skriver Grymer om at hvile i troen på, at livet ikke slutter med døden.

Kristeligt Dagblad gav d. 1. juni 2024 bogen 5 ud af 6 stjerner. I sin anmeldelse af bogen skriver tidligere biskop Steen Skovsgaard bl.a. således: Claus Grymer “er en både ydmyg og tankefuld følgesvend – og bogen rummer en indirekte opfordring til ikke bare at ynkes over de ynkværdige eller hjælpe de hjælpeløse. For livet er langt mere end det ydre forfald og den tilsyneladende skrøbelighed”.

Citat fra bogen: ”Min gang er blevet usikker. Det er, hvad folk ser – en gammel mand, der når som helst kan falde. De ville forbavses, hvis de vidste, hvad jeg føler: At jeg aldrig har gået så sikkert som nu.”

”De røde tage” er en naturlig fortsættelse af ”Ad snoede veje – Om at finde hjem” og ”Min dør står åben til evigheden”, der udkom på Forlaget Læselyst i maj og september 2023, men de tre bøger kan også sagtens læses uafhængigt af hinanden.

Beskrivelse

Niels Johansen, forfatter og salmedigter, skriver således om “De røde tage”:

Den norske forfatter Hans Børly skriver: ”Det gælder om at finde de ord, der er små nok til følelser, der er store nok” Den kunst mestrer forfatteren Claus Grymer. Aldrig har hans lyriske kortprosa været så enkel og smuk som i hans seneste bøger. Og ikke mindst nu i De røde tage, hvor temaet om længslen slås an på de første linjer: ”Længslen beder i mig. Også når jeg ikke hører den, ved jeg, at den er nær. Ligesom Gud er nær. Fra Ham – tror jeg – kommer min længsel”. Sådan skriver en kræftpatient. Længslen efter Liv. Efter at elske Livet med stort L. Nærværende på denne side døden. Jeg kan kun sige: Læs hvert eneste ord. Langsomt. Og syng med Claus Grymer en sang for den lyse dag.

Yderligere information

Vægt 0,4 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “De røde tage”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *