Den trofaste følgesvend. En biografisk roman om Martin Luther

150,00 kr.

Af Egil Hvid-Olsen

Denne bog sælges i kommission for forfatteren.

Den 31. oktober 1517 udgav en tysk munk 95 teser, som kom til at ryste verden. Skønt teserne blot var ment som et oplæg til teologisk debat, udviklede Martin Luthers kritik af pavekirken sig snart, og hurtigt fik han folkelig opbakning. Kritikken fik store konsekvenser for både kirke og kejsermagt – og for Luther selv. Han levede sine sidste 34 år som fredløs, men lige til sin død var han en ivrig deltager i såvel teologiske som politiske debatter.

Den trofaste følgesvend er en dybdeborende historisk roman om reformatorens liv og levned. Den er baseret på flere års research og maler et både levende, nuanceret og historisk korrekt billede af Luthers private og offentlige liv. Ud over en fængslende historie er romanen en grundig indføring i reformationstidens tanker, som på mange punkter stadig præger vores samfund.

Beskrivelse

I Præsteforeningens Blad (36/2017) skrev Jakob Brønnum: “Egil Hvid-OIsen har en varm og nærværende og uprætentiøs måde at genfortælle historie på … Han opnår en samtidighed med begivenhederne, som er overraskende naturlig…”

I Kristeligt Dagblad (19. juni 2017) skrev Claus Grymer, at Egil Hvid-Olsen “…har den fortrolighed med stoffet, der sætter ham i stand til at formidle det med overblik og klarhed.”

I Indre Missions Tidende (37/2017) skrev Kirsten Krog: “Bogen er nuanceret, så man trods forfatterens tydelige sympati for Luther ikke skånes for hans fejltagelser, bl.a. i forhold til jøderne…” og “…en bog, som for de fleste læsere vil føje nyt til deres viden om reformationen.”

Yderligere information

Vægt 0,6 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Den trofaste følgesvend. En biografisk roman om Martin Luther”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *