Dreng i krig med alle

249,95 kr.

Af Claus Lembourn

I “Dreng i krig med alle” fortæller Lembourn om sin tyske og aldrig tilfredse mor, sin konfliktsky og dog modige far, sin storebror, Hans Jørgen, der blev fængslet for antinazistisk propaganda og siden blev kendt som forfatter og folketingsmedlem. Og så fortæller han ikke mindst om sin elskede barnepige, der gik i byen med repræsentanter for besættelsesmagten.

“Dreng i krig med alle. Erindringer om en familie under Besættelsen” udkom d. 1. september 2021.

Udgivelsen er støttet af VELUX FONDEN.

193 sider, hardback.

Bogen fås også som e- og lydbog.

“Dreng i krig med alle” er særdeles rosende anmeldt på “Den Smalle Bog”.

Bogrummet.dk har givet “Dreng i krig med alle” 4 ud af 5 stjerner. Læs anmeldelsen her.

Klik her for at se en kort video om “Dreng i krig med alle”.

“Dreng i krig med alle” koster 249,95 kr. og kan bestilles hos din lokale boghandler eller ved at sende en mail til kontakt@forlagetlaeselyst.dk

Beskrivelse

“Claus Lembourn er en erfaren herre med ni bøger i bagagen”, udtaler Læselysts forlægger Egil Hvid-Olsen. “Lembourns særlige poetiske prosa, som han både benytter til at beskrive voldsomme dramaer og skrøbelige møder mellem mennesker, er så gribende, at forlaget straks greb chancen for at udgive hans erindringer, da den bød sig. Det er ikke erindringer i traditionel forstand, men en beskrivelse af dagliglivet under besættelsen samt de etiske spændingsfelter, denne ridsede alt for tydeligt op, særligt for en lille dreng, der havde svært ved at finde sig til rette i livet.”

“Det helt særlige ved bogen er, at den er så forunderlig aktuel, siger Egil Hvid-Olsen. “De dilemmaer, den berør, – f.eks. om, hvordan vi mennesker ser på og bedømmer hinanden – er mærkeligt nok nogle, vi lever i den dag i dag, selvom besættelsen for længst er overstået. Således har Lembourn skrevet en lille, men vægtig bog om at tage ansvar for sit eget og andres liv.”

Yderligere information

Vægt 0,4 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Dreng i krig med alle”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *