Fristelsen

169,95 kr.

Af Jakob Brønnum

Fristelsen i ørkenen er en af de mest kendte bibeltekster. Det er scenen, hvor Satan – gennem et dybde-psykologisk forhør med alvorligt eksistentielle overtoner – forsøger at få Jesus til at opgive sit forehavende som verdens frelser og tilbede ham i stedet.
I bogen Fristelsen går Jakob Brønnum i dybden med tekstens 11 korte bibelvers og viser, hvordan Fristelsen i ørkenen har påvirket vores livsforståelse på flere områder. Bogen fastholder tekstens drama, der dybest set handler om verdensherredømmet, og den analyserer Satan som en superskurk – ikke mindst gennem udblik til moderne og klassisk billedkunst, litteratur, film og musik.
Jakob Brønnum er cand. theol. og redaktør af Præsteforeningens Blad. Han har skrevet mere end 40 bøger. Han er repræsenteret i flere undervisningsantologier og hans forfatterskab har fået støtte fra bl.a. Statens Kunstfond. Han er oversat til bl.a. engelsk, norsk og serbisk.

124 sider, hæftet.
Bogen findes også som e- og lydbog

Beskrivelse

Peter Holm Rasmussen, DBC, skriver i sin lektørudtalelse af bogen: “En sprænglærd gennemgang af en eviggyldig historie, der her får fornyet vitalitet … Det er formidling på højt niveau og elementært spændende.”

Kristen Skriver Frandsen har i “Præsteforeningens Blad” (30. juni 2023) anmeldt Jakob Brønnums bog “Fristelsen”. Skriver Frandsen skriver bl.a.: “Jeg kan varmt anbefale bogen. Den er et energisk forsøg på at formidle eksistentiel forståelse af tilværelsen ud fra bibelen i sin helhed, koncentreret omkring en enkelt fortælling. Den er medrivende skrevet, eksegetisk grundig og bredt orienterende om den kultur, som fortællingen har sat sine spor i.”

“Jeg har haft stor fornøjelse af at læse din bog om Fristelsen. Det er spændende at se de mange kontekster, du bringer de enkelte vers ind i. Det er ikke så tit, vi får bøger med grundig eksegese. Tak for det!”
Sådan har teolog og professor emiritus Kirsten Nielsen skrevet til Jakob Brønnum om hans bog “Fristelsen”. Tak til Kirsten Nielsen, fordi vi må citere hende.

Yderligere information

Vægt 0,3 kg
Forfatter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fristelsen”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *